DIY

Huid en Kruid Teachings, speciaal voor schoonheidsspecialistes 799,- excl. btw, (966,79 incl btw 21%).
Inclusief o.a. Bayou, Bayou Cocoon, Kruidenkracht Kaarten, compresset gezicht en decolleté, compresset lichaam.
Huidverbetering met alles wat de natuur te bieden heeft in combinatie met het wikkelen van organen. Speciaal voor schoonheidsspecialistes die van reguliere behandelingen willen overstappen naar holistische behandelingen. 
Bij les 3 heb je een model nodig. Wat leer je allemaal?
Huidverbetering met alles wat de natuur te bieden heeft in combinatie met het wikkelen van organen. Speciaal voor schoonheidsspecialistes. Wat leer je allemaal?
1: Kruidenleer: Welke kruid past bij welke huid (rijpe huid, droge huid, couperose, onrustige huid, gevoelige huid, acné, vale huid, vette huid), basiscrème op maat mengen, hoe test je een kruid voor je klant, op maat maken van kruidencompreswater en oliereiniging, inzetten van bloesemremedies en cacao, inzetten Kruidenkracht kaarten
2: Verwerken van kruiden tot maceraten, tincturen, hyrolaten, maken van basisbalsem, geperste olie, zonbescherming, maken van gemengde balsems, lippenbalsem, verwerken wolvet, honing passend bij huidtype met alles wat we in de voorgaande les gemaakt hebben, behandelen van pigmentvlekken en steelwratjes
3: Huidteaching: huidlezen icm wikkelen lever / milt / lymfe,  kruid-op-huid maskers, Woolie massage gezicht en docolleté, Provida drukpunt massage gezicht, wolpeeling, compressen gezicht, hals en decolleté
Je eigen (bio)logische huidverzorgingsproducten van kruidenpreparaten maken. Kruiden met fysieke en energetische werking afgestemd op jouw huid 99,-
Je leert het verwerken van verse en gedroogde kruiden tot een balsem voor je gezicht (en ook vooral hoe je die moet gebruiken), maar bijvoorbeeld ook een handenbalsem, klovenbalsem, lippenbalsem.
Als basis gebruiken we zo mogelijk kruiden die je zelf in de natuur kunt vinden en in het voorjaar, zomer en najaar zelf kunt plukken en drogen. Woon je in Stadshagen in Zwolle, dan kan je mee met de (gratis)kruidenwandeling die ik zo af en toe organiseer in “Het Stadshager Bos” in aanplant. Hier leer ik je hoe je de kruiden kan oogsten en gaan we op zoek naar de jonge boompjes. 
Ontstressen:
Naast het feit dat natuurlijke huidverzorging geen stress geeft voor je huid, werkt het maken, het verzamelen en ermee werken ook heel ontspannend en rustgevend, bijna meditatief. De geuren, het opnieuw en het anders gaan zien van de natuur. Het hebben van de kik als je mooie kruiden hebt verzameld en verwerkt tot een prachtig product werkt ook nog eens aan je zelfvertrouwen. Pluk nooit meer dan je nodig hebt en pluk met respect voor de natuur.
Wat kan je als basis allemaal leren?
Je leert
– welke 5 kruiden bij jouw huid passen
– welke basisolie bij jouw huid past
– maceraat (kruiden op olie) van verse en gedroogde kruiden op de koude en warme manier
– tinctuur maken
– balsem maken
– wolvet en/of bloesemremedie toevoegen aan een balsem
– lippenbalsem maken met honing
Pure en aardse geuren:
Er zit geen etherische olie bij of in. Dit omdat dit niet geheel zonder risico is en de huid daar toch vaak op reageert. 
Gewoon genieten van pure, natuurlijke en aardse geuren. 
 Wolworkshops
Leuke workshops waar je van alles kan maken met pure wol. Er worden verschillende workshops gegeven. Klik op deze link om naar de Facebook pagina te gaan van Wolworkshops. 
Wil je graag een vacht vilten? Klik dan op deze link.
Disclaimer:
Ondanks alle zorgvuldigheid waarmee dit concept tot stand is gekomen blijf je zelf verantwoordelijk voor hoe jij dit toepast. Niet alle kruiden kunnen veilig worden ingezet, houd hier rekening mee en zoek alles goed uit. Huid en Kruid by Tjeenkies is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk te stellen.
Scroll to Top