Even voorstellen

In juli 2010 liep ik trots met mijn net behaalde diploma Schoonheidsspecialiste de Kamer van Koophandel binnen en….mijn eigen “praktijk voor uiterlijke verzorging” was een feit. Dan begint het zoeken naar je eigen identiteit als schoonheidsspecialiste.
En nu? De “kunstjes“ van het vak ken ik nu, maar hoe nu verder? Ik miste de verdieping. Ik was al 20 jaar werkzaam in het ziekenhuis en wist eigenlijk precies wat ik wilde toen ik de opleiding voor schoonheidsspecialiste startte. Maar helaas was alles wat ik in de opleiding had geleerd wel erg oppervlakkig. Gelukkig kon ik al tijdens mijn opleiding als schoonheidsspecialiste op de dialyse afdeling van het ziekenhuis aan de slag en was ik veel bezig met huidverzorging bij mensen met kanker. Ook mensen die langdurig opgenomen waren kregen de mogelijkheid een massage of gezichtsbehandeling te ondergaan. Ik leerde daar de effecten van de massages, hoe belangrijk het was om met natuurlijke producten te werken maar ook om je behandeling aan te passen aan degene die je behandelt voor het meest optimale resultaat. Na mijn opleiding heb ik fantastische natuurlijke huidverzorgingsproducten leren kennen en ben ik mij meer gaan verdiepen in de holistische inslag (de mens als geheel zien en niet alleen als huid) en de balans tussen voeding, gezondheid, stress en huidproblemen.
Ik heb mijn weg gevonden. Deze weg was niet altijd makkelijk. Ik ben mij gaan verdiepen in het holistisch werken, kruidenleer, energetische oliën en de Chinese elementen. Ik heb een wolwikkelcursus gevolgd en heb mijn eigen wikkelconcept ontwikkeld: Wikkelcare. Wikkelcare werkt ondersteunend (complementair) op fysiek en emotioneel niveau bij klachten. Deze behandelingen zijn niet alleen gericht op de fysieke klacht, maar ook de betekenis van die klacht op energetisch en spiritueel niveau. Mijn kennis die ik in die 20 jaar heb opgedaan in het ziekenhuis komt hier helemaal van pas.
In de lockdownperiode van de corona maart-juni 2020 ben ik mij nog meer gaan verdiepen in kruiden en bomen. Niet alleen de fysieke werking maar ook de energetische en spirituele. Ik ben gestart met een nieuwe curus gericht op kruiden, bomen en maanstanden. Sindsdien maak ik mijn producten veelal zelf en werk nu ook met bloesemremedies. Na de lockdownperiode heb ik een aantal Sjamanistische Teachings gevolgd en heb ik het pad van de Dertien Oorspronkelijke Clanmoeders doorlopen waaruit ook prachtige ceremonies zijn ontstaan.   
Ik zaai en oogst mijn eigen kruiden uit mijn tuin of in het wild, geef kruidenwandelingen, help bij het scheren van de schapen zodat ik mijn eigen wol kan uitzoeken en verwerken.
“Schoonheidsverzorging” op deze manier is nieuw en vanuit een nieuwe invalshoek. Dit is waarom ik in 2008 begonnen ben met de opleiding. Dit is mijn pad en ik ben er trots op wat ik nu al bereikt heb! Behandelingen die dieper gaan dan de buitenkant en verder gaan dan de binnenkant.  
Dit is een vacht zo van het schaap na het scheren. 
Scroll to Top