Huid en Kruid Kruidencursus
Een cursus waarin je veel leert over de kruiden van het desbetreffende seizoen. Niet alleen over de fysieke werking en de contra-indicaties maar ook de energetische/spirituele werking. Een cursus die ik liever Teaching noem want je moet echt zelf aan de slag. Niet uit een boekje of online leeromgeving maar uit de praktijk waarbij je zelf je eigen naslagwerk maakt, voor als je echt iets anders wilt op het gebied van kruidenleer en wat voor jou goed is. Geen standaard lessen, maar lessen aangepast op jou en jouw situatie. 
Eén keer per maand komen we samen en starten we met een kruidenwandeling zodat je ook de kruiden leert herkennen. We kijken wat er op dat moment groeit en/of bloeit en kiezen 2-3 kruiden per keer die op dat moment volop aanwezig zijn en gaan deze kruiden dan gelijk verwerken. 
Je gaat vooral zelf aan de slag met hetgeen we gevonden hebben. Geen kant en klaar concept, maar wat er op dat moment speelt en nodig is. Je krijgt een kaart van elk kruid met daarop een foto van het kruid die we die dag behandelen. Zo heb je aan het eind van het jaar je eigen kruidenkaartenset. Je kunt zelf een mooi schrift kopen waarin je alles kan opschrijven wat voor jou van belang is en dat kun je later voor jezelf op de kaart schrijven. Daarnaast krijg je aan het eind een aantal kaarten met basisrecepten en een boekje van de bijvoet. Wat leer je nog meer zoal in dit jaar?
– we bespreken in totaal 30 kruiden die in Nederland groeien
– oogsten, drogen, bewaren
– je leert zelf het kruid op een andere manier te interpreteren
– je leert de kruiden te verwerken tot infusie (thee), kruidenolie (maceraat) op verschillende manieren
– maken van hydrolaat, tinctuur, bloesemremedie, speciaal extract
– inwendig gebruik van kruiden
– het verwerken van dit alles tot verschillende soorten balsems
– verwerken van wolvet, honing, sheabutter, propolistinctuur
– zonbescherming
– maken van kruiden- en oliecompressen voor o.a. lever, maag, darmen, nieren, bij menstruatieproblemen.
– wolcompressen tegen eelt (wol ga je ook zelf kaarden) met de Wikkelcare hakwikkel
– kruiden en dieren, wat hebben deze met elkaar te maken en wat kunnen ze voor je betekenen?
– hoe kun je je eigen symbolen kunt ontwikkelen/ontdekken passend bij een kruid 
– leren afstemmen van kruiden op jouw huid
– leren voelen of een kruid voor jou geschikt is
– basiscrème op maat mengen
– kruidenkaartlegging doen bij vragen of situaties waar jij graag inzichten in wilt hebben
– leren werken met voor jou onbekende kruiden
– verder wat er allemaal spontaan op komt tijdens de cursusdag bij jou en bij mij
Wat kun je na dit jaar?
Na dit jaar kun je voor jezelf kruiden inzetten die jij op dat moment nodig hebt voor je eigen ontwikkeling. Niet alleen fysiek een kruid tot je nemen of via je huid, maar ook op andere manieren zoals energetisch, spiritueel of via symbolen en weet je dat als je ineens op een hele vreemde plaats of in een vreemde situatie een dier of een plant, boom of kruid ziet wat dit jou wil vertellen op dat moment. Na dit jaar heb jij je eigen persoonlijke kruidenkaarten set.
We beginnen om 10.00 bij mij thuis op de Pottenbakkerstraat 53 in Zwolle (wijk Stadshagen). Na de koffie/thee starten we met een kruidenwandeling om te zien welke kruiden we gaan behandelen. Dit kan in mijn tuin zijn of in de omgeving. Je kunt gebruik maken van alle materialen van Huid en Kruid. Ik geef je de adressen waar je zelf alles kunt bestellen. Producten die je maakt tijdens de Teaching zijn voor jou. De eindtijd zal wisselend zijn, zo tussen 14.30-16.00, afhankelijk van de te behandelen lesstof en jouw vragen. Incl. vegan en glutenvrije lunch, koffie/thee.
Bij deze cursus/Teaching inbegrepen zijn de kruidenkaarten waar je zelf je informatie op kunt schrijven. Wil je graag de wikkels en compressen, dan kun je deze los aanschaffen. 
Kosten:
Deze Teaching is opgedeeld in 4 seizoenen met in totaal 12 fysieke lesdagen. Verder ga je zelf thuis aan de slag met de kruiden die je hebt geleerd. We behandelen 2-3 kruiden per keer zodat het ook overzichtelijk blijft. Je kunt op elk willekeurig moment starten. Je krijgt priveles of les met iemand anders, dus veel persoonlijke aandacht. Halverwege elke maand hebben we een contactmoment waarin je vragen kunt stellen. Schrijf al je vragen van te voren op. Dit kan telefonisch zijn, via beeldbellen of via de mail. Deze afspraak maken we na de les. Jouw investering per maand is 139 euro incl. 21% btw.
bloesem van de braam voor maken blosemremedie
Scroll to Top