Therapeutische wikkels

Wat is een therapeutische wikkel en wat doet het? (klik op de link voor het filmpje).
De therapeutische wikkel, ook wel  Ghara genaamd wat huis of schuilplaats betekent, is gemaakt van biologisch katoen welke samen met prachtige energetische oliënbiologische kruiden en pure schapenwol om het te behandelen lichaamsdeel wordt gewikkeld. Een wikkel geeft het cocongevoel en brengt de focus aan daar waar het nodig is. Ze omhult je met liefde, warmte, geborgenheid en rust. Het heeft als doel het verzachten of verlichten van lichamelijke en emotionele ongemakken en pijnklachten

Bij de behandelingen in de salon wordt de wikkel ingezet worden tijdens (gezichts)behandelingen, maar ook als losstaande wikkelbehandeling gegeven. Na het aanbrengen van de wikkel wordt je in een flanellen laken en wollen deken gewikkeld om zo je lichaam te begrenzen en te omarmen. Na de inwikkeling wordt er kort een massage gedaan van het hoofd (of een korte gezichtsbehandeling) om volledig te ontspannen waarna je ongeveer nog 15-20 minuten blijft liggen om je lichaam volledig tot rust te laten komen.

Allergie voor wolvet?
Wolvet is een natuurlijk vet dat geproduceerd wordt door het schaap. Bij de wikkels van Wikkelcare wordt dit gebruikt in zijn puurste vorm, namelijk rechtstreeks van het schaap.
Pure wolvet rechtstreeks van het schaap lijkt in samenstelling  sterk op ons eigen huidvet.  Wolvet trekt goed in de huid, heeft een helende, antibacteriële en verzachtende werking op de huid. Het houdt de warmte heel goed vast. 
Het wolvet / lanoline die je in de winkel koopt is vermengd met water en middels een chemisch proces aan de wol onttrokken, gereinigd, geraffineerd en verwerkt tot crème wat vaak een allergische reactie veroorzaakt. De wol die wij gebruiken komen van schapen die met hart en ziel worden verzorgt, is onbespoten, verfvrij en zo van het schaap. Puurder dan dit is er niet! De wolmatten die gebruikt worden zijn 1x gewassen met wasnoten en verwerkt tot wolmat, daar is de meeste wolvet uit. Bij twijfel even een plukje wol uitproberen rechtstreeks op de huid. De ongewassen schapenwol wordt rechtstreeks op de kruidendoek, oliecompres of huid geplaatst. 

Wil je meer informatie over de wikkels en weten welke wikkels er allemaal zijn? Kijk dan op wikkelcare.nl
Wil je niet gelijk een wikkel aanschaffen maar eerst uitproberen, dan kan je de wikkel ook huren. Vraag naar de voorwaarden.
Wil je als proffesional graag met de wikkels gaan werken? Kijk dan op wikkelcare.nl/cursussen

Scroll naar top