Behandelingen

Verlang jij in deze hectische tijden ook naar wat echt belangrijk is?
Goede voeding, voldoende beweging en natuurlijke producten?
Maar verlang je ook naar rust, geborgenheid, warmte en ontspanning?
Wil je weer terug naar de verbinding met de natuur èn met jezelf?
Bij Huid & Kruid komt alles samen: 
Voeding is niet alleen eten of drinken. Bewegen is niet alleen lopen of sporten. Voeding van je geest, beweging van je ontwikkeling bestaan ook. Al deze verlangens komen bij Huid en Kruid samen in prachtige èn unieke (gezichts)behandelingen waar beleving en balans centraal staan. Even een moment voor jezelf, alles om je heen vergeten, stilte, compleet tot rust komen, maar ook ruimte en inzichten krijgen en kracht of bescherming ervaren. Helemaal op maat voor jou gemaakt en afgestemd voor dat moment. 
Warmte, rust en geborgenheid:
De behandelingen binnen geven veel ontspanning, rust, warmte, geborgenheid en een gevoel van veiligheid. Bij klachten als burnout, niet lekker in je vel zitten, jezelf kwijt zijn, je heel verdrietig voelen, niet kunnen aarden, je eenzaam voelen, intense inwendige kou, maar ook reuma-gerelateerde pijnen, gewrichtsklachten, endometriose, sclerodermie, onverklaarbare buikpijn kunnen de behandelingen ook verzachtend of helend werken. Je lichaam wordt omarmd en gekoesterd met pure schapenwol, biologische katoenen lappen met oliën of kruiden en wollen dekens. Je eigen veilige cocon om de focus aan te brengen daar waar het zo hard nodig. 
Benen:
Je loopt je benen uit je lijf; De benen nemen; Op eigen benen staan. Zomaar een greep uit de vele spreekwoorden over benen. 
Benen: Je gaat er altijd maar van uit dat ze je overal heen brengen en het altijd doen. Maar wat als jouw benen jou ineens niet meer overal heen kunnen brengen? Laat je beenklachten dan verlichten met zachte massagetechnieken en aansluitend een beenwikkel met producten die afvoerend, kalmerend en verstevigend werken op de vaten en de doorbloeding stimuleren. 
Er zijn al goede resultaten behaald bij vrouwen die deze behandeling regelmatig ondergaan. Zo wordt oedeem beduidend minder of verdwijnt na verloop van tijd volledig. Bij lipoedeem wordt het weefsel soepeler en zijn de benen minder pijnlijk. 
De beenwikkelbehandeling is o.a. geschikt bij spataderen, etalagebenen, vocht in de benen, lipoedeem, zwangerschap, spina bifida, staande beroepen, reumatische klachten, onrustige of vermoeide benen.


De kracht van de eenvoud:
Bij de (gezichts)behandelingen werk ik voornamelijk met wat de natuur te bieden heeft zoals kruiden, bloemen, wortels, bomen of bladeren (van biologische en wilde oorsprong) die ik zelf verwerk tot kruidenoliën, tincturen (kruiden op alcohol), balsems en crèmes. Ik heb deze gedeeltelijk zelf geoogst en gedroogd of vers verwerkt. Ook maak ik veel gebruik van bloemenwaters en bloesemremedies. Beide werken niet alleen op de huid of de klacht, maar geven je ook inzicht in je persoonlijke processen. Het is een zachte manier om veranderingen in te zetten. Door dit te combineren met de wikkels en de Bashya methodieken geef je met de juiste intentie aandacht aan wat jij op dat moment nodig hebt op een nog diepere laag. Je leert te luisteren naar je lichaam en te kijken naar je huid. Zo creëer je de balans van binnen en van buiten en dus ook een mooie huid. 
Invloeden door de eeuwen heen:
Eeuwen geleden waren de mensen verbonden met de natuur, de seizoenen en de invloeden van de maan en leefden daar ook naar. Door de huidige tijd zijn we daar ver vandaan geraakt maar toch heeft de stand van de maan en het seizoen meer invloed dan je denkt. Het kan verklaren waarom je je op dat moment voelt zoals je je voelt. Het thema van het seizoen of de maan die op dat moment actief is kunnen we ook in een behandeling verwerken, een hele mooie en bijzondere ervaring! 
Care at home:
Ook thuis kan je de pure en op maat gemaakte producten gebruiken, voor je gezicht en voor je lichaam in combinatie met een wikkel.  
Tijden en prijzen: 
80 minuten 85,-
65 minuten 70,-
65 minuten voor 90 euro (incl op maat gemaakte producten die nodig zijn voor thuisgebruik, excl. wikkels)
Vanaf 1 januari 2021 is het mogelijk om een drumbehandeling buiten te ondergaan, aan het water of in het bos. Een bijzondere ervaring!!!
Van de warmte en geborgenheid van de behandeling binnen naar de verstilling en de oerkracht van de natuur in de behandeling buiten! Onder de bomen, aan het water.  Een prachtige aanvulling op de behandeling binnen.
Welk effect heeft een drum op je lichaam?
De drum is een krachtig oerinstrument om je in je lichaam te laten zakken, te aarden, het immuunsysteem te versterken. De trilling voel je door je hele lichaam. Het monotone ritme van de drum geeft een diepe ontspanning van het lichaam en van de hersenen en activeert daarmee ook het zelfgenezend vermogen. Het ritme kan een snelle ademhaling doen vertragen, een hectische dag tot rust brengen, spanning en blokkades uit je lichaam halen, je hoofd leegmaken en stress verminderen. Je lichaam en geest worden als het ware gereset om weer terug te gaan naar een basis van leegte, rust en ontspanning. 
Inzichtenceremonie speciaal voor jou: 
Je kan de drumbehandeling ondergaan met en zonder inzichtenceremonie. De inzichtenceremonie is een ritueel waarvoor kruiden, bomen of bloemen op een speciale manier ingezet worden om bepaalde (vastgelopen) processen voor jou inzichtelijk te maken. De dag voor de afspraak hebben we hierover contact. Je kan deze behandeling natuurlijk ook gewoon boeken uit nieuwsgierigheid!  Bij het pakket zonder inzichtenceremonie bespreken we de producten alleen. Deze behandeling kan ook ondersteunend werken als je in een coachingstraject zit bij iemand of als je fysieke klachten hebt.
Buitenlocatie:
De drumbehandeling zal voorlopig plaatsvinden in het Westerveldse bos (vlakbij Stadshagen / Aa-landen), waar we afspreken op de parkeerplaats. Bij slecht weer of kou kan het niet doorgaan. 
Extra ondersteuning:
Als extra ondersteuning kan je een wikkel erbij aanschaffen om die tijdens de behandeling te dragen en om je proces thuis te ondersteunen, waarvoor ik ook producten kan toevoegen in het pakket.
Tijden en introductieprijzen drumbehandeling:
Met inzichtenceremonie 85,-  (buitengedeelte ongeveer 60 minuten)
Zonder inzichtenceremonie 25,- (ongeveer 30 minuten) 
Scroll naar top