Behandelingen

Op dit moment neem ik geen nieuwe klanten meer aan.
Welkom op mijn website met de “anders” behandelingen. Deze “anders” behandelingen zijn ook anders omschreven dan je “normaal gesproken” gewend bent. Normaal gesproken gaat men uit van een “gezond” lichaam. Ik ga uit van een lichaam wat “uit balans” is. Normaal gesproken werkt de schoonheidsspecialiste op de huid van het gezicht om die mooier en jonger te maken, bij mij is dat een bijzaak. Ik richt me vooral op het brengen van balans in het lichaam en het activeren van het zelfgenezend vermogen en om je inzichten mee te geven om verder te kunnen werken aan het zelfherstellend vermogen. Dat je daar ook een mooie gezichtshuid van krijgt is eigenlijk een logisch gevolg. Ik heb mooie ondersteunende behandelingen geschreven om klachten te kunnen verlichten. Niet medisch maar liefdevol. Lees ook de disclaimer onderaan deze pagina. 
Ik werk ik voornamelijk met wat de natuur te bieden heeft zoals kruiden, bloemen, wortels, bomen of bladeren (van biologische en wilde oorsprong) aangevuld met energetische en biologische oliën  Door dit te combineren met de wikkels van Wikkelcare geef je met de juiste intentie aandacht aan wat jij op dat moment nodig hebt op een nog diepere laagZo wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd en op deze manier geeft het ook ondersteuning aan medische behandelingen die gericht zijn op genezing. Deze complementaire (aanvullende) behandelingen zijn voor alle leeftijden geschikt en bij de meeste behandelingen wordt zowel het lichaam als het gezicht behandeld want ontspanning staat voorop. Hierbij worden verschillende massagetechnieken ingezet en kruidenwikkels. Tijdens de behandeling maak ik de producten die jij op dat moment nodig hebt zodat ik ze gelijk in kan zetten. De genoemde tijd van 70-90 minuten is inclusief het maken van alle bereidingen tijdens de behandelingen. Het kan zijn dat je lekker ontspannen en warm ingepakt ligt en mij ondertussen van alles hoort klaar maken. 
Wil je graag met bepaalde processen aan het werk die op dit moment bij je spelen, dan kan je kiezen voor de ceremoniële behandelingen.
Wil je toch ook graag je wenkbrauwen in shape hebben of je kin of bovenlip onthaard, dan kan dat gewoon (1 onderdeel 5 euro, 2 en meer 10,-). 
Op deze pagina vind je behandelingen ter ondersteuning bij (ik noem het beestje maar gewoon bij de naam):
– Stress
– Overprikkeling, HSP, ADD, ADHD
– Post covid
– Sclerodermie
– Neuropathie
– Handreuma
– Endometriose
– PMS / menstruatieklachten / overgang
– Prikkelbaar darm syndroom / lekkende darm
– Therapeutische borstwikkel
– Benen
– Kruidenhuidconsult
Bij sommige behandelingen komt er nog een zelfzorg thuis setje bij, maar dit zal ik vooraf met je overleggen. Deze set wordt ingezet tijdens de behandeling en je krijgt voldoende producten mee om er thuis nog 10-14 dagen mee aan de slag te gaan om een zo optimaal mogelijk resultaat te kunnen behandelen. Deze sets zijn 20 euro.
Het is nu nog even veel scrollen, maar binnenkort zal elke klacht een eigen pagina krijgen, dan wordt het wat overzichtelijker en kan je alles makkelijker opzoeken.
Stress
In deze huidige tijd ontkom je er niet meer aan. De hoge werkdruk, de druk van social media, de druk van feestjes, afspreken met vrienden, de druk van het mee “moeten” gaan in alles, eventuele kinderen die ook overal heen gebracht en gehaald moeten worden. Regelen, plannen, niet in uren maar in minuten om je dag rond te breien. Alles is natuurlijk leuk, je wilt ook vooral niks missen.
Soms verlang ik terug naar de tijd van de lock downs. Niks meer moeten, maar ook niks meer kunnen. Dat gaf mij zo ontzettend veel rust! Was het bij jou ook zo, dat je zei tegen jezelf aan het einde van beide lock downs “ik wil niet meer terug naar de hectiek en stress voor de lock down, mijn hoofd en lichaam zijn zo tot rust gekomen, heel fijn!” …..maar dat je in werkelijkheid voor je het weet weer in alle hectiek van het leven wordt meegezogen, misschien nog wel meer dan voor de lock downs? En alle leuke dingen verplichtingen en vermoeiend ipv leuk en genieten worden?
Kortdurende stress kan geen kwaad, dat kan je lichaam zelf herstellen. Maar als je langere tijd onder steeds hogere stress komt te staan kan je lichaam het niet meer zelf herstellen en ga je klachten ontwikkelen, dat zijn eerst kleine klachtjes. Geef je daar geen aandacht aan en ga je gewoon door (want ja, zo heb je dat vroeger geleerd: niet zeuren maar doorgaan) dan worden de kleine klachtjes steeds groter en groter. Dit noemen ze met een mooi woord psychosomatische klachten. Totdat er een moment komt (die komt vaak eerder dan je denkt en altijd onverwacht) en je lichaam zegt: “HO!! Waar ben je mee bezig??”
Veel mensen herkennen de signalen niet van hun lichaam of willen het gewoon niet herkennen of eerder, erkennen. Toch is het ontzettend belangrijk dat je je lichaam regelmatig in jouw eigen georganiseerde lock down zet. Je lichaam de tijd geven om even helemaal tot rust te laten komen, niet even 5 minuten, maar echt even een hele dag. Want zelfs de weekenden zijn bij iedereen zo volgepland dat je ook in het weekend niet meer tot rust kan komen en voor je het weet is het alweer maandag.
Een ontstressbehandeling kan al een heleboel ontspanning brengen maar ook een heleboel inzichten. Deze inzichten laat jij mij zelf namelijk zien aan de hand van je gezicht, ik lees je gezicht en kan dit voor jou vertalen in inzichten. Inzichten die jij eigenlijk wel weet maar even opnieuw aan herinnert wordt om weer wat rust terug te kunnen brengen. Hierop pas ik mijn behandeling aan.
Verschillende ontstresselementen zullen elkaar afwisselen: We brengen je hoofd tot rust met een hoofdhuid en haarmassage, en halen spanning weg door de bindweefselmassage en massage van de ogen. Ook worden je buik en bekkengebied lekker strak en warm ingewikkeld met of zonder kruiden. Hierdoor word je gedwongen om te zakken, uit je hoofd te gaan. 
Deze behandeling duurt ongeveer 70 minuten en jouw investering hiervoor is 75 euro. 
Sclerodermie:
“Laat je hardheid verdwijnen en maak je eigen ik weer zichtbaar.”
Dit prachtige ritueel voor gezicht en lichaam is de eerste uit de reeks complementaire behandelingen. Met de behandeling willen we het innerlijke kind, welke nog onbevangen, puur en zuiver is, opnieuw geboren laten worden.
Deze behandeling is speciaal geschreven voor mensen met sclerodermie. Dit betekent letterlijk ‘harde huid’. Sclerodermie is een immuunziekte van het bindweefsel, een zeldzame reumatische aandoening die zich kenmerkt door toename van bindweefsel in de huid en de inwendige organen. 
Opgekropte frustratie, boosheid, teleurstellingen maar ook de geheimen die je meedraagt. Al deze “vervuiling” geeft angst en onzekerheden waardoor je stress krijgt. Je doet je uiterste best de controle te hebben en te houden over alles. Nu mag je dat alles loslaten en je jezelf weer zichtbaar maken. 
Deze behandeling omvat het voorbereiden van een stevige basis, aarden vanuit je eigen bestaan, koesteren, openen, ontspannen, vertrouwen en volledig tot rust komen.
Deze behandeling is ook heilzaam voor andere reuma gerelateerde aandoeningen.
Deze behandeling duurt tussen de 70 en 90 minuten en jouw investering hiervoor is 75 euro.

Neuropathie 
Wat is hand- en voetneuropathie eigenlijk?
Neuropathie ontstaat doordat de uiteinden van de gevoelszenuw beschadigd raken. Dit kan komen door o.a. diabetes, chemo of dialyse. Dit kan een doof of brandend gevoel geven, pijn, tintelingen, koude handen of voeten, zelfs de minste aanraking kan heel veel pijn geven. Hierdoor zijn ook de spieren en pezen minder sterk en kunnen mensen bijvoorbeeld zomaar iets uit hun handen laten vallen of minder stevig op hun voeten staan. Ook lopen voelt heel anders, alsof je op kussentjes loopt, ze voelen zich minder zeker en zijn daardoor banger om te vallen omdat hun stabiliteit afneemt. Helaas is dit niet altijd te herstellen en is het blijvend.
Bij deze behandeling worden de handen en/of voeten gemasseerd en leer ik je hoe je je eigen handen en voeten kan masseren om de klachten van neuropathie te verminderen. Ik heb hier prachtige producten voor ontwikkeld, onder andere de Woolie (zie foto hieronder) welke je ook meekrijgt voor thuis, samen met de balsem die ik ter plekke voor je maak.
Deze behandeling duurt tussen de 40 en 60 minuten en jouw investering hiervoor is 45 euro.
Handreuma
Reuma op zich is geen ziekte, maar het is een verzamelnaam van aandoeningen aan gewrichten, spieren, pezen, botten, bindweefsel of organen. Het is vaak chronisch maar kan wel acuut ontstaan. De eerste klachten bij gewrichtsreuma beginnen vaak met gewrichtsstijfheid. Bij vergevorderde handreuma kan je misvormingen in de gewrichten krijgen met pijnlijke en dikke vingers.
Tijdens deze behandeling zal ik ook uitleg geven hoe je je eigen handen thuis kan behandelen op eenvoudige wijze met het inzetten van de Woolie en het masseren met een balsem waaraan o.a. duivelsklauw en wolfsklauw zijn toegevoegd. Deze combinatie werkt pijnstillend en vochtafvoerend op de gewrichten en heeft zijn pijnstillende werking al vele malen bewezen bij degenen die hem gebruikt hebben bij verschillende vormen van reuma. Niet alleen bij de handen maar ook bij andere gewrichten. 
Ook leer ik je het inzetten van een eenvoudige leverpakking ter ondersteuning (zie behandeling sclerodermie). Een deel van de producten krijg je mee naar huis om de behandeling thuis voort te zetten.
Deze behandeling duurt tussen de 40 en 60 minuten en jouw investering hiervoor is 45 euro. 
Endometriose
Wat is endometriose eigenlijk?
Endometriose is een aandoening waarbij weefsel dat enigszins lijkt op baarmoederslijmvlies (maar het dus niet is!), zich buiten de baarmoeder bevindt. Dit weefsel scheidt bepaalde stoffen uit die omliggend weefsel/organen irriteren. De natuurlijke reactie van het immuunsysteem hierop is om ontstekingen te ontwikkelen en zwelling te veroorzaken. Op den duur kan littekenweefsel ontstaan, wat kan zorgen voor verkleving van organen en/of buikvlies.
De meest voorkomende plekken zijn de eierstokken, baarmoeder (adenomyose), darmen en blaas. Endometriose kenmerkt zich door buikpijn (cyclisch maar ook structureel), darm- en blaasproblemen, vermoeidheid, pijnlijke geslachtsgemeenschap, verminderde vruchtbaarheid en een opgeblazen buik. 
In de baarmoeder nestelen trauma’s, herinneringen, emoties en gevoelens  waardoor jij steeds meer jouw krachtige vrouwelijke energie verliest. Dit liefdevolle ritueel voor gezicht en buik laat weer wat licht toe in de duisternis. Hoe vaker je de wikkelingen ondergaat, hoe meer licht er weer kan schijnen in jouw baarmoeder. Zet de verborgen vrouwelijke krachten om in wijsheid en creativeit op alle nivo’s. 
De behandeling zal bestaan uit een zachte buikmassage, buikwikkel en een drumgeleide visualisaties.
Dit is tevens een mooie ondersteunde behandeling voor als je in een fertiliteitstraject zit met bijvoorbeeld acupuntuur. Er is ook een zelfzorgthuis wikkelset om de wikkelingen thuis te doen, inclusief visualisatie, de prijs hiervan is afhankelijk van wat je wilt en gaat altijd volgens een prijsopgaaf.
Deze behandeling duurt tussen de 70 en 90 minuten en jouw investering hiervoor is 75 euro.
PMS / overgang
Ziek, zwak, misselijk, hoofdpijn, heftige bloedingen, zere borsten. De meeste vrouwen hebben deze klachten wel eens gehad of hebben die maandelijks. Zelfs tijdens en na de overgang kunnen sommige klachten nog aanhouden. Met deze behandeling kunnen we de klachten verlichten. Rust, warmte en kruidenwikkels ondersteunen je hierbij. Je kan hierbij een zelfzorg thuis pakket aanschaffen met ondersteunende producten  zodat je thuis hiermee verder kan gaan. Deze kost 20 euro.
Deze behandeling duurt tussen de 7o en 90 minuten en jouw investering hiervoor is 75 euro.
Prikkelbaar darm syndroom / lekkende darm
Buikpijn en opgezette buik als je iets gegeten hebt. Zelfs met een aangepast dieet kan het nog klachten geven. Niet altijd, maar vaak is stress wel de oorzaak. Langdurige stress, je weet zelf niet eens meer dat het stress is, je bent het zo gewend! Dat is vaak ook het probleem. Ook bij een lekkende darm. Laaggradige ontstekingen zijn het gevolg, evenals huidproblemen, maagproblemen. Het verteringsproces is volledig uit balans wat ervoor zorgt dat je je steeds ellendiger voelt en “er maar mee moet leren leven” is een zinnetje wat de meesten wel horen. 
Wist je dat een eenvoudige buikwikkel met alleen kamille al enorm kan helpen om de klachten te verlichten?  Een dame bij wie ik een kamillewikkel had aangebracht voor ontspanning zei dat ze ruim een week geen klachten had gehad. Nu heeft ze zelf een wikkel voor thuis om bij pijn zichzelf in te wikkelen. Dat geeft haar zoveel rust! Ook jij kan dit ervaren tijdens een heerlijke ontspannen behandeling van o.a. gezicht en buik en leren hoe je thuis ook je klachten kan verminderen.
Deze behandeling duurt tussen de 70 en 90 minuten en jouw investering hiervoor is 75 euro.
Therapeutische borstwikkel
Borstontsteking (ook bij borstvoeding), cystes, fibroadenomen, mastopathie, hormoongerelateerde pijnklachten zoals PMS, (oude) littekens, borstkanker…..Zomaar een greep uit wat je allemaal aan je borsten kan hebben. De meeste benamingen ken je waarschijnlijk niet eens, totdat je het zelf hebt. Deze aandoeningen en ongemakken kunnen heel erg pijnlijk zijn. En dan te bedenken dat veel van die klachten elke maand terug kunnen komen.
En ja, je ligt met een ontbloot bovenlijf maar weet dat ik je altijd met respect zal behandelen. Voel jij je toch niet op je gemak als je met een ontbloot bovenlichaam ligt, geef dat dan gelijk aan. Dan stoppen we gelijk de behandeling. 
Helaas rust er nog steeds een enorm taboe op een ontbloot bovenlichaam van de vrouw en het masseren in en rondom het borstgebied. En dat terwijl ook emotionele hartepijn bij de borsten zit waar dus weinig mee gedaan wordt, en wat denk je van spanning op de borst, verkramping door stress….vooral niet bij in de buurt komen. Maar hoe fijn zou het zijn als we over deze gêne voorbij kunnen gaan en die pijn kunnen verlichten en energetisch je hart kunnen openen, blokkades op kunnen heffen, en je het vermogen te geven om in vertrouwen je angst los te laten zodat je je hart weer kan openstellen. 
Tijdens een therapeutische borstwikkeling (aangepast aan de “klachten” die je hebt) staat veiligheid en ontspanning voorop. Een borstwikkel kan het hart weer openen, massagetechnieken van het borstbeen en de borstkas kunnen spanning afvoeren.
Bij klachten als masthopathie en cystes combineren we de borstwikkel met locale compressen met kruiden of olie. Dat is natuurlijk met 1 behandeling niet over is, daarom krijg jij wat producten met behandeltips mee om hier mee door gegaan. Uiteraard zorg ik ook voor de nodige ontspanning middels een gezichtsbehandeling terwijl de compressen hun werk doen. 
Zo ook met borstkanker, na de diagnose staat de wereld op zijn kop. Je gaat door de hele medische molen met gesprekken, behandelingen, operaties, natraject. Pas als het hele traject afgerond is, dan begint de verwerking pas, iets waar veel mensen niet bij stil staan. Ook staan veel mensen niet stil bij het verzorgen van de huid van de “zieke” borst. Dat heb ik maar al te veel en te vaak gezien. Ik wil je helpen om je huid voor te bereiden op alle behandelingen die komen gaan, zo het (litteken)herstel zo optimaal mogelijk is. Ook huidverzorging tijdens chemo en bestraling is belangrijk, onderschat het niet! Ook na alles kunnen we verder met de behandelingen, ook al heb je nog maar 1 borst. Littekens kunnen altijd gaan trekken en onderhuids naar aan gaan voelen. Ook hier kan ik je in adviseren en in de behandeling in de praktijk en voor jou thuis deze littekens soepeler maken.
Belangrijk om te weten is dat ik geen therapeutische borstwikkelbehandelingen geef tijdens een borstkanker traject! Wel kan je natuurlijk komen voor adviezen qua huidverzorging zoals boven genoemd, niet alleen voor je borst, maar ook voor de huid van je verdere lichaam (zie hiervoor het kruidenhuidconsult).
Deze behandeling duurt tussen de 70 en 90 minuten en jouw investering hiervoor is 75 euro. Je kan extra kiezen voor een zelfzorg thuis set om je behandeling die we hier zijn gestart thuis voort te kunnen zetten.
Benen
Onrustige benen, vermoeide benen, vocht in de benen (ook door zwangerschap), etalagebenen, lipoedeem, spina bifida, reumatische aandoeningen. Zomaar een greep uit wat er met je benen kan zijn. 
Er zijn al hele mooie resultaten behaald met het wikkelen van de benen, zoals het afvoeren van het vocht, benen worden minder pijnlijk en soepeler na de bijbehorende massage, kalmeren van onrustige benen en ook het accepteren van je been als deze toch anders dan het “normale”. De beenwikkel blijft ongeveer een half uur tot drie kwartier om. Het kan zijn dat we ook een buikwikkel aanbrengen, bijvoorbeeld om het vocht goed af te kunnen voeren bij oedeem, of een hartwikkel bij vaatproblemen. Tijdens het inwerken van de kruiden, geldt: Hoe ontspannener jij bent, hoe beter het werkt, dus met een gezichtsbehandeling, hoofd en haarmassage en inbakeren werken we aan jouw optimale ontspanning maar wel afgestemd op jouw klacht.
Deze behandeling duurt tussen de 70 en 90 minuten en jouw investering hiervoor is 75 euro.
Kruidenhuidconsult
Sommigen willen geen behandeling maar wel 100% natuurlijke huidverzorging. Tegenwoordig kan je in bijna alle winkels wel 100% natuurlijke en biologische producten vinden. En toch…hoe mooi een product ook is, hoe prachtig het er ook uitziet…het is niet speciaal voor jou gemaakt, niet afgestemd op jouw (gezichts)huid. 
Wil je dit wel graag, dan kan ik voor jou alles helemaal op maat maken. Crèmes, oliereinigers, bloemenwaters, balsems, serums, (bijna) alles is mogelijk. Ik werk ik voornamelijk met wat de natuur te bieden heeft zoals kruiden, bloemen, wortels, bomen of bladeren (van biologische en wilde oorsprong) die ik zelf verwerk tot kruidenoliën, tincturen (kruiden op alcohol), balsems en crèmes. Ik heb deze gedeeltelijk zelf geoogst en gedroogd of vers verwerkt. Ook maak ik veel gebruik van bloemenwaters en bloesemremedies. Beide werken niet alleen op de huid of de klacht, maar geven je ook inzicht in je persoonlijke processen. Het is een zachte manier om veranderingen in te zetten.
Ik laat jou zelf alles testen of iets geschikt is voor jou op dat moment. Ik leer je hoe je je gezicht kan lezen en op die manier en ik leg je uit waarom een bepaald kruid op dat moment bij jou past. Elke keer als je komt zal er wat anders uitkomen. Zo kunnen de producten afgestemd blijven. Als een product bijna op is, zal ik aan je vragen om het thuis te testen op de manier zoals ik je geleerd heb. Als het product nog goed is, kan ik het opnieuw maken en kan je het afhalen, is een product niet meer goed, dan zullen we weer een afspraak maken om het opnieuw samen te stellen door middel van testen. 
Het 1e kruidenconsult zal ongeveer 60-90 minuten duren, inclusief intake en je huid lezen. De meeste producten kan ik ter plekke maken, is dat niet het geval dan kan je het later afhalen (standaard tarief van 15 euro per product). Jouw investering in dit eerste consult is 75 euro en is inclusief alle geadviseerde producten. Vervolgconsulten zijn 45 euro inclusief alle geadviseerde producten. De tijdsduur hangt ervan af wat je nodig hebt en zal rond de 30-60 minuten zijn. De ene keer zal dat misschien maar 1 product zijn, maar het kan ook dat het 3 of 4 producten zijn. Op deze manier weet jij altijd waar je aan toe bent en zal je nooit voor verrassingen komen te staan. 
Disclaimer: Ik ben geen arts en ik ga ook zeker niet op de stoel van de arts zitten!! Ik stel geen diagnose!! Heb je een diagnose en behandelplan meegekregen dan ga ik kijken hoe ik jou kan ondersteunen met mijn behandelingen. Ik zal ook nooit het advies geven om te stoppen met een medicatie of behandeling opgesteld door een arts. Ook kan ik niet toveren, ik kan niet jouw klachten wegnemen, wel verlichten en ik kan jou de inzichten en tools geven waarmee jij aan de slag kan. Ga bij twijfel altijd terug naar de (huis)arts. Ik kan op geen enkel vlak aansprakelijk gesteld worden voor de behandelingen die jij hier ondergaat of thuis. Ik ga vanuit dat je eerlijk bent over medicijngebruik en eventuele andere aandoeningen ivm het inzetten van de kruiden. Bij twijfel zal ik geen behandeling geven. Op het moment dat jij hier voor een behandeling komt, ga je accoord met deze voorwaarde (opgetekend, dec 2022)
Scroll to Top