Bashya technieken

Tijdens de behandeling wordt er selectie gemaakt uit de onderstaande Bashya technieken voor het brengen van balans:
Chou:
De Chou neemt u mee naar uw eigen stiltepunt. Zij begint ademhalingsoefeningen en met een hoofdhuid-haarmassage waarbij de spanningen uit het hoofd worden getrokken met behulp van acupressuur, massagetechnieken en Hinata. De reflexzonemassage van de oren helpt mee aan het totaal balans van het lichaam. Langzaam glijdt de spanning weg en bevindt u zich in een welbehagen van ontspannend geurende kruiden, oliën en verzorgende handen. Ook is deze behandeling zeer geschikt voor mensen die een druk en gestresst leven hebben, het is dan aan te bevelen deze behandeling in kuurverband te ondergaan.
Gezichtsreflexologie:
De reflexzones van het gezicht corresponderen met de organen van het lichaam. Wat betekenen de lijnen en de verkleuringen in het gezicht in fysieke en emotionele zin? Welk orgaan is uit balans? Gezichtsreflexologie is tevens een therapeutische behandeling waarbij acupuntuurpunten in het gezicht en op de hoofdhuid worden behandeld middels acupressuur. Het werkt op het zenuwstelsel, bloedvaten, energiestroom en het hormoonstelsel. Deze systemen zorgen er voor dat we kunnen functioneren. Een unieke behandeling waarbij niet alleen ontspanning centraal staat maar ook de balans tussen lichaam, geest en ziel.
5 Elementen:
Er zijn 5 elementen in de Chinese Geneeskunde, die je weer kan terugvinden in de seizoenen van het jaar. Elk seizoen heeft zijn eigen element:
Voorjaar: Hout: lever / galblaas: prikkelbaarheid, opgewondenheid, ongeduld
Zomer: Vuur: hart / dunne darm: schuldgevoel, frustraties en onzekerheden
Herfst: Metaal: longen / dikke darm: verdriet , vermoeidheid
Winter: Water: nieren / blaas : angst, loslaten
Tussen de seizoenen: Aarde : piekeren, zorgen maken
De elementbehandelingen zijn samengesteld om lichaam en geest weer in harmonie te brengen. Het zijn exclusieve en totale gezichts- en lichaamsbehandelingen volgens het seizoen of fase van het leven waarin men zich op dat moment bevindt, afgestemd op de bijbehorende organen en emoties. Heerlijk dus om in deze perioden van het jaar met de bijbehorende behandeling bij te tanken op die gebieden van het lichaam die in deze perioden een stapje harder moeten werken. Ook worden tijdens deze behandelingen bepaalde ademhalings- en lichaamsoefeningen geleerd om spanning in de desbetreffende gebieden los te laten. Deze ruim 2 uur durende prachtige, complete en unieke behandeling laat je de tijd vergeten en brengt je weer terug naar wat zo belangrijk is: Jezelf!

Handreflexologie:
Je kan je vaak niet voorstellen hoeveel spanning er in de handen zit. De hele dag zijn ze bezig, ze ondersteunen onze taal en ook zijn de het verlengstuk in het uitdrukken van onze emoties. Handreflexologie heeft nog niet zoveel bekendheid als voetreflexologie, maar ook in onze handen en armen lopen verschillende meridianen en bevinden zich allerlei reflexzones waar blokkades kunnen zitten. Door de gebruikte massagetechnieken in combinatie met edelstenen en warme kruidenstempels, kunnen eventuele blokkades worden opgeheven. Het kan zijn dat meerdere behandelingen nodig zijn.
Nilaya Rug:
De rug is ons meest beschermende deel van ons lichaam. Je bereikt hier bovendien de zenuwen die naar alle andere lichaamsdelen uitwaaieren. De rug is ook, waar we ons in welke situatie dan ook bevinden, recht willen houden. Kracht aan onszelf willen geven. Rechte schouders en rug geven ons de indruk er tegen aan te kunnen gaan zelfs als we eigenlijk de kracht niet meer hebben. We dragen alles mee op onze schouders en de rugzak van opgedane ervaringen kan soms heel zwaar zijn. Met de Bashya rugbehandeling behandel je eigenlijk al het hele lichaam, het geeft energie, zorgt voor harmonie en een betere doorstroming van de energie in het lichaam. Het brengt het lichaam weer in balans.
Serce:
De Serce behandeling staat in het teken van ontlading maar met name op het hart en borstbeengebied.Verkeerde houding, oppervlakkige borstademhaling, spanningen vooral de spanning van 100 dingen tegelijk willen doen en denken dat je niet rond kan komen met de tijd. Maar ook onder invloed van hormonen kan het borstbeen pijnlijk en zwaar aanvoelen. De Serce behandeling kan hier verlichting bij geven middels speciale massage technieken, acupressuur, energetische klei en energetische oliën. Deze behandeling geeft rust, balans en vooral ruimte! De Serce behandeling kan op zich zelf staan maar om vooral balans te vinden is zij zeer aan te bevelen met de Chou.
Naira Oog:
NAIRA betekent grote ogen. De ogen zijn de afspiegeling van de ziel. Onze ogen geven uitdrukking.De huid rond de ogen is gevoelig en dun. Tekenen van vermoeidheid, slecht kunnen zien en veel denken laten hun sporen achter. De reflexgebieden van de nieren, de lever, blaas, galblaas en maag zijn hier zichtbaar maar ook het hart en de dunne darm. De meridiaan van de maag begint hier alsmede de blaas. En ook de meridiaan van de galblaas ontspringt bij de buitenste ooghoek. Genoeg reden dus om balancerende NAIRA behandeling uit te voeren en de ogen weer laten stralen!
Lymfedrainage:
Lymfedrainage is een zachte en zeer rustgevende massage van het gezicht. Je stimuleert hiermee de afvoer van het weefselvocht waardoor niet alleen afvalstoffen maar ook spanningen sneller worden afgevoerd. Deze massagevorm is zeer aan te bevelen voor mensen met bijvoorbeeld stress, burnout, pijnklachten, slechte weerstand, overbelaste spieren en pezen, maar ook voor de verouderde gezichtshuid.
Kruidenstempelmassage:
De kruidenstempelmassage zorgt voor een een diepe ontspanning. Lichaam en geest worden uitgenodigd te ontspannen, te ontgiften, te revitaliseren en te verjongen. De onderliggende blokkades kunnen vrij komen en de energie weer kan gaan stromen. De kruidenstempel massage activeert de bloedcirculatie, kan stress en spanningen oplossen en maakt de spieren soepeler. Het heeft een therapeutische werking middels de gekozen samenstelling van de Bashya kruiden en oliën.

Holistic pulsing:
Holistic pulsing is het zachtjes wiegen van het lichaam, dit is een unieke, zachte en helende vorm van lichaamswerk waardoor je spanning kwijt raakt, de energie weer kan gaan stromen zodat je meer naar je lichaam leert luisteren en je meer in je kracht komt.
Acupressuurmassage:
Acupressuurmassage is een oude geneeskunst waarbij de vingers worden gebruikt om druk uit te oefenen op de acupunctuurpunten van de huid om zo de zelf genezende krachten van het lichaam te stimuleren.
Edelstenen:
Edelsteentherapie is het toepassen van kristallen en edelstenen ter bevordering van de gezondheid op drie vlakken: lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Deze therapie is goed te combineren met andere therapievormen. Het geeft ontspanning, het brengt balans terug in het lichaam en kan een ondersteunende werking geven bij ziekten en lichamelijke klachten en spirituele groei.

Safi:
De pakking met Safi is het begin van het verkrijgen van balans. Het loslaten van spanningen, blokkades en afvalstoffen. Safi is een mix van verschillende soorten zeewier. Deze pasta wordt warmer naarmate het langer op de huid blijft en verandert in een warme, bubbelende mousse met rijke, actieve ingrediënten. Ideaal voor pijnlijke gewrichten en spieren en voor het loslaten van spanningen, blokkades en afvalstoffen.
Cuppingmassage:
Cupping massage is een manier om de huid mooi te laten verouderen en het proces te vertragen. De cup heeft een stimulerende werking op de huid en onderliggende weefsels. Dit geeft een ontspannen, diepe en comfortabele massage die de bloedcirculatie verhoogt en dode huidcellen verwijdert en de rimpeltjes worden verminderd.
Effecten:
Betere opname van werkstoffen
– Gifstoffen worden verwijderd door het lymfestelsel
– Verfijnt de poriën
– Vermindert rimpels en fijne lijntjes
– Het verbetert de bloedtoevoer naar de huid
– Verhoogt de soepelheid
– Het verstevigt de huid
– Het reinigt de poriën diep
– Draineert vochtwallen en onderkin
Guasha:
Het schrapen van de huid met een edelsteen langs de meridianen en acupressuurpunten. Door deze combinatie wordt de energievoorziening in de huid van gezicht en decolleté geintensiveerd en zie je als effect huidverbetering van in zin van minder rimpels, het verstevigt de slappe huid, vermindert wallen onder de ogen, geeft een passieve workout aan de spieren van het gelaat, geeft energie aan een vermoeide en gestresste huid en je krijgt een gezonde kleur.

Scroll to Top