De heks en de herder
Er was eens een schoonheidsspecialiste (om het makkelijk te maken noemen we haar vanaf nu de heks). Niet zomaar een heks maar een heel bijzondere heks. De heks werkte veel met kruiden, kruiden met toverkracht voor in haar behandelingen en voor zalfjes voor de huid.
De heks woonde op een prachtige plek waar ze bijna alle kruiden die ze gebruikte tot haar beschikking had. Veel kruiden kwamen dan ook uit haar eigen tuin maar ze plukte ze ook wel langs het water en langs de bosrand. Als ze op pad ging om te plukken dan nam ze haar kruidenbuidel en schaar mee.
Het enige wat ze miste was mooie magische wol om te gebruiken in haar behandelingen en voor de wikkels. De plek waar ze woonde had een mooie schaapskudde, die had ze vaak gezien, maar deze wol was alleen prachtig, niet magisch. Ondanks dat de heks kon toveren kon ze niet ineens de prachtige wol om toveren tot magische wol.
Elke avond kroop de heks moe maar voldaan in haar bed. Voor ze gaat slapen overdenkt ze de dag en valt dan in een diepe slaap. Maar soms wordt de heks ook wakker en kan dan niet meer slapen. Dan ligt ze te woelen, na te denken en om toch maar weer eens te kunnen slapen gaat ze altijd schaapjes tellen die over een bruggetje lopen midden in het bos, het speciale slaapbruggetje. 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – zzzzzzzzzzzz.
Maar die ene nacht was een hele bijzondere nacht. Het was de nacht van de nieuwe maan, de start van een nieuwe maancyclus en je ziet haar nauwelijks. De nieuwe maan staat ook voor nieuw begin en voor het planten van zaadjes van je nieuwe wensen. Deze wens kan dan tot aan volle maan mooi gaan groeien en verder vorm krijgen.
Zo had de heks nog altijd de wens om magische wol te vinden en bij elke nieuwe maan wenste ze het opnieuw.
Deze nacht van den nieuwe maan kon ze kon weer niet slapen en zoals altijd begon weer schaapjes te tellen. 1 – 2 – 3 – 4…….hé, wat is dat? Dat is een heel ander schaap! 5 – 6 – Gigi – Gwenael – Jacqui – Ines – ….bij elk schaap wat over het bruggetje liep werd de naam van het schaap genoemd.
Vol verbazing luisterde de heks, want deze schapen hadden namen! Wat een prachtige schapen waren dit!
Dit waren de schapen die ze al die tijd heeft gezocht, magische schapen met een naam. En daar was de herder die de namen riep. “Hallo herder” zei de heks, “wat heb je prachtige schapen! Dit zijn de magische schapen waar ik al zo lang op zoek naar ben! Ik zou heel graag willen werken met jouw magische wol, kan dat?”
De herder was blij verrast bij het zien van de heks. “Maar natuurlijk kan dat”, zei de herder, “kom maar gauw langs, de schapen zijn net weer geschoren en ik heb wol genoeg”.
De herder liep verder het bos in met haar schapen en haar hond en de heks viel helemaal blij in een diepe slaap.
Ben je benieuwd wat wikkels zijn? Kijk dan op wikkelcare.nl.
Scroll to Top