Prachtige persoonlijke groeirituelen voor de periode rondom de fysieke overgang. De overgang van vruchtbare vrouw naar wijze vrouw. Er gebeurt niet alleen heel veel in je lichaam, maar ook mentaal en spiritueel sta je op het punt een grote verandering te ondergaan. Je plaats in de maatschappij is aan het veranderen. Je kunt je ertegen verzetten maar je kunt ook meebewegen en de kracht gaan ervaren van de wijze vrouw die steeds meer naar boven mag komen tijdens deze periode. 
Mijn eigen proces hierin starte op mijn 50e, toen ik eindelijk door had dat al mijn klachten te maken hadden met de overgang. Ik had geen opvliegers dus ik had nooit aan de overgang gedacht. Maar wat was het heftig allemaal!!! 20 kilo aankomen waardoor ik mijzelf steeds meer verafschuwde, depressieve buien, zo maar in huilen uitbarsten, empty nest syndroom, nergens meer zin in, mezelf steeds meer terugtrekken, grote ups, hele diepe downs…….Tot het boek van De 13 Oorspronkelijke Clanmoeders op mijn pad kwam. Het is niet meer nieuw te koop en als het er tweedehands is, is het heel prijzig. Maar ik moest dat boek hebben (terwijl ik er nog nooit van had gehoord) dus met mijn ogen dicht maar op de betaalknop gedrukt. Maar wat heeft mij dat ontzettend veel gebracht. Ontelbaar keer meer dan de aardse prijs die ik ervoor heb betaald. Het is echt niet in geld uit te drukken wat ik allemaal heb mogen leren. Mede daaruit zijn al mijn ceremonies ontstaan en nog dagelijks pluk ik de vruchten van wat ik toen heb mogen leren. Mijn overgang werd een transformatie waarbij ik mee ging bewegen. Van obstakel naar heling door mee te bewegen. Dat mag ik nu gaan doorgeven aan vrouwen die in dezelfe fase zitten. De fase van de overgang naar wijze vrouw. En ja….natuurlijk zal ook mijn hele proces met ups en downs blijven gaan, maar dat is niet erg, dat zijn weer de lessen en als het goed is, zullen de ups steeds vaker (doet het nu al) de overhand nemen en de downs steeds minder aanwezig zijn en minder heftig en diep worden. En……ik heb de overgang leren zien als iets heel moois en waardevols.
Een voorbeeld bij het lezen van de Clanmoeder van de maand Januari, Zij die met Verwanten spreekt: 
Duizendpoot zei: De nieuwe poten die ik krijg moet ik leren hoe ze in harmonie moeten samenwerken met de oude.
Wauw……wat een eyeopener!!! Een hele belangrijke les, eigenlijk heel vanzelfsprekend, maar daar sta je nooit bij stil! Zo is het ook met alles wat je leert: Het nieuw geleerde integreren met hetgeen wat je al weet. Het klinkt zo simpel, maar uit ervaring weet ik dat dat zeker niet zo is. Dat is echt heel erg hard werken!!!! Maar zo belangrijk! 
Speciaal voor vrouwen in de leeftijd van 45-55 jaar om ook jouw jouw eigen vrouwelijke gaven en talenten te ontdekken en te leren hoe je deze kunt ontwikkelen. Je kunt ervoor kiezen om alle maanden door te lopen, maar je kunt ook voor 1 maand kiezen. Deze Overgangsceremonie zal rondom de 1e van de maand plaatsvinden om de hele maand goed te kunnen doorlopen. De duur van deze ceremonie zal ongeveer 2-3 uur duren. Hier in de praktijk gaan we alle voorbereidingen treffen zodat je thuis verder kan. Bij elke Clanmoeder krijg je iets mee om je te ondersteunen die maand.
Geen standaard concept, maar een concept waarin jij jouw koers gaat uitzetten. Na afstemming en een ceremoniële start ga ik het verhaal van de desbreffende Clanmoeder aan je voorlezen zodat jij de les van deze maand in je op kan nemen. Daarna gaan we kaarten trekken en gaan we die verweven in jouw situatie. Ik leer je hoe je de lessen kunt interpreteren en waar je op kan letten de rest van de maand. De belangrijkste punten geef ik je mee zodat je thuis een dagboek kunt gaan maken van je processen. Je kunt hier een mooi schrift voor aanschaffen of op de computer doen. Zorg wel dat je het elke keer terug kunt lezen, wanneer of waar je ook maar wilt. Omdat voeding ook een hele belangrijke rol speelt in deze periode, ga ik mijn ervaring met het aanpassen van mijn voeding met je delen en ga je leren jouw eigen weg hierin te gaan zoeken wat voor jou wel en niet werkt. Jouw investering hiervoor is 139 euro (incl. btw) per keer. 
Lees hier waar deze 13 Clanmoeders voor staan.
A5 schrift met harde kaft en persoonlijk gevilte omslag gemaakt door Astrid's Vilt Atelier
Scroll to Top